П’ятниця, 29 Березня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 1 червня

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-raion-block-party.png

Вуличний фестиваль «Район #1. Block Party»

Усі, хто живе на вулиці Рейтрарській та любить її, вийдуть на вулицю, щоб познайомитися ближче одне з одним, поспілкуватися зі старими друзями і знайти нових.

Line-up.

1st Stage:

12.00 Plivka Session

15.00 Maneken btb Onuka

16.30 Zelenko

18.00 Pledov

19.30 Secret Guest

2nd Stage:

12.00 Plivka Session

13.30 Ksenia Palfy

15.00 Mouse tats

16.30-21.00 Brave Factory Showcase

Borys

Shakolin

Tripsy

Час: 12.00.

Місце: вулиця Рейтарська.

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-namu-den-sahystu-ditei.png

Дитяче свято до Дня захисту дітей

Музейні працівники підготували спеціальний пригодницький квест та майстер-клас. Учасники дізнаються, які властивості і яку силу мають чотири елементи – земля, вода, повітря і вогонь. А також з’ясують, який таємничий елемент здатен їх об’єднати та створити відчуття особливої гармонії й довершеності.

Ще діти створять власну творчу інтерпретацію за темою квесту, а здобути матеріали для цього допоможуть правильно розв’язані завдання квесту.

Батькам теж не доведеться нудьгувати! До вашої уваги два квести – обирайте, що більше до вподоби: квест постійною експозицією «Навколосвітня подорож» чи квест виставковим проектом «Олександр Богомазов: творча лабораторія».

Вік дітей: від 5 до 12 років.

Час: 12.00.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6).

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-lera-litvinova-gallery.jpg

Відкриття виставки «En plein air à Rybalsky»

Що може більше надихнути художника, ніж жива та нежива природа! Величні гори та неосяжні степи, мальовничі краєвиди та міські пейзажі, затишні вулиці, парки і річки – краса навколишнього світу століттями окрилювала творчих людей. Пленери були особливо популярні в імпресіоністів (саме тоді пленер як термін набуває широкого вживання).

Час: 16.00.

Місце: Lera Litvinova Gallery (вул. Набережно-Рибальська, 3).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/02/afisha-kyiv-lords-of-the-sounds.jpeg

Концерт Lords of the Sound та Didier Marouani

Оркестр Lords of the Sound запрошує у музичну подорож всесвітом у програмі Interstellar Concert. Спеціальний гість – DidierMarouani, лідер гурту Space.

Як звучить космос? Якою є музика того простору, де немає звуків? На це питання мають беззаперечну відповідь найкращі кінокомпозитори, що створили саундтреки до фільмів про освоєння людиною інших світів, зоряні польоти та неосяжний простір. Ці роботи об’єднані в єдиній програмі – InterstellarConcert.

І надійним провідником у міжпланетній саунд-екскурсії є ніхто інший, як славетний оркестр Lords of the Sound! Своїми вправними рухами на чолі з диригентом вони пронесуть вас крізь музику таких кінокартин: Interstellar, Gravity, StarWars, DoctorWho, TheX-Files, Armageddon, Avatar, MeninBlack, TheFifth Element, Back to the Future, Pacific Rim, 2001: A Space Odyssey, Guardians of the Galaxy.

Час: 17.00, 20.00.

Місце: Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка (пл. Івана Франка, З).

Вартість: 300 – 750 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-fetyvalid.jpg

Сімейний інклюзивний фестиваль «Такий як я»

Місія фестивалю – створення платформи для об’єднання громадських організацій, активістів та громадян із питання розбудови інклюзивного суспільства.

Мета фестивалю – продемонструвати можливості інклюзивного суспільства, у якому люди з інвалідністю є повноцінними учасниками навчального, виховного чи розважального процесу, у якому не існує перешкод для особистого розвитку, комунікацій, панує повага, толерантність і взаєморозуміння.

Кому буде цікавим фестиваль в першу чергу:

дітям з особливими потребами;

батькам, діти яких належать до групи людей з особливими потребами;

батькам та дітям без особливих потреб;

усім жителям Києва та гостям столиці, які мріють про зручне та комфортне місто.

В межах фестивалю діятимуть лекційна, спортивна, творча та ігрова зони. Різноманітні організації, пов’язані з інклюзією, презентуватимуть свою діяльність на «алеї ГО». Також на фестивалі працюватимуть фудкорт, зони майстер-класів та відпочинку, благодійний ярмарок.

Організаторами фестивалю виступають ГО «Родина» та низка незалежних київських волонтерів.

Час: 11.00.

Місце: Парк ім. Тараса Шевченка.

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-namu-lektsia-5.jpg

Лекція «Неофіційне мистецтво радянської доби»

Найпомітнішими центрами українського неофіційного мистецтва другої половини ХХ столітті були Київ, Одеса, Львів, Ужгород, Харків. Поліцентризм – рівноправне співіснування кількох цікавих осередків з власною традицією – загалом характеризував специфіку художнього життя в Україні другої половини ХХ століття.

Не маючи змоги відкрито проводити виставки, художники мусили замикатися в обмеженому колі творчого спілкування і працювати в більш-менш ідеологічно придатній манері: замовлення, ілюстрації, живопис для громадських будівель, плакати, пропагандистський живопис… Лише у другій половині 1980-их років, після перебудови, практика андеграундних художників стала видимою і знайшла широкого глядача.

Про особливості неофіційного мистецтва, специфіку різних осередків та найцікавіших художників розповість завідувачка відділу мистецтва ХХ-ХХІ століття NAMU Оксана Баршинова.

Час: 12.00.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6).

Вартість: 70 грн, реєстрація.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-volga-fank-caribbean-club.jpg

Концерт гурту VOLGA: FUNK

Бенд-лідерка та ідеолог VOLGA: FUNK відома джазова співачка Ольга Лукачова, солістка джазового оркестру Kiev Big Band. У репертуарі VOLGA: FUNK мікс фанку, ритм-н-блюзу, джазу, соулу.

Наживо прозвучать легендарні композиції Джеймса Брауна, Арети Франклін, Еріки Баду, Jackson Sisters, нестримний фанк 70-их років.

Час: 19.00.

Місце: Caribbean Club (вул. Симона Петлюри, 4).

Вартість: 210 – 690 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-made-in-ukraine.png

Фестиваль «Made in Ukraine. Зустрічаємо літо»

Найбільший фестиваль українських товарів зустрічає літо на Подолі, на своїй звичній локації – Контрактовій площі! 300 найкращих українських виробників, розваги для дітей, муніципальні оркестри, танці, діджеї та концерт.

Час: 10.00.

Місце: Контрактова площа.

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-musei-kyivsk-halereia.jpg

Виставка «Екзотичний світ Ханта Слонема»

Національний музей «Київська картинна галерея» спільно з Serge Sorokko Gallery (Сан-Франциско, США) представляють масштабний виставковий проект одного з найяскравіших представників американського неоекспресіонізму Ханта Слонема – «Екзотичний світ Ханта Слонема».

На виставці будуть представлені картини з відомих анімалістичних та портретних циклів художника. Зображені на полотнах метелики, птахи, квіти – це посилання на досвід життя на Гавайських островах і в Нікарагуа. Зображення кроликів – прийоми і теми, що переходять для Слонема в обсесію, бажання художника досліджувати пост-кубістичні абстракції та шедеври поп-арту, медитативний рефрен.

Творча кар’єра Ханта Слонема почалася в середині 1970-их у Нью-Йорку, після отримання гранту від монреальського фонду Elizabeth Greenshields. Його перша персональна виставка відбулася в нью-йоркській Harold Reed Gallery в 1977 році, услід за якою відбулася інсталяція в престижній манхетенській галереї Fischbach. Чекати успіху в критиків Ханту Слонему довелося недовго, і незабаром він увійшов в оточення таких представників американської творчої еліти, як Енді Воргол, Лайза Міннеллі, Сільвія Майлз і Трумен Капоте.

Починаючи з 1977 року виставки Ханта Слонема проходили в музеях і галереях більш ніж 350 країн. Його роботи розташовані в колекціях таких музеїв, як Метрополітен, Музей Соломона Гуггенхайма і Музей американського мистецтва Вітні (Нью-Йорк, США), Музей сучасного мистецтва (Париж, Франція), Фонд Жоана Миро (Барселона, Іспанія), Würth Museum (Кюнцельзау, Німеччина), İstanbul Modern Sanat Müzesi (Стамбул, Туреччина), Museo de Arte de El Salvador (Сан-Сальвадор, Сальвадор) та в багатьох інших.

Час: 10.00.

Місце: Нацiональний музей «Київська картинна галерея» (вул. Терещенківська, 9).

Вартість: 40 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-vechirka-koloah.jpg

Виступ YGT + Koloah live at BURSA

Довгоочікуване тепле та сповнене пригод літо почнеться просто неба під музичний супровід YGT (ex-Your Gay Thoughts) зі Словенії в компанії з київським електронним продюсером та діджеєм – KOLOAH.

Проекти мають спільний привід для святкування: нещодавно артисти випустили нові альбоми, одночасно та інтуїтивно прийшовши до ідеї презентувати їх cover to cover.

YGT поєднають джаз, даунтемпо, ембієнт-поп із візуальним проекційним шоу. Живі виступи KOLOAH бувають лише 3-4 рази на рік – не варто пропускати один із них. Уперше треки з нового альбому Salon Imaginalis зазвучать у виконанні не лише автора й продюсера, а й запрошених музикантів.

YGT (Slovenia) + Koloah (Ukraine)

LIVE презентація альбомів

Час: 19.00.

Місце: BURSA Hotel Kyiv (вул. Костянтинівська, 11).

Вартість: від 200 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-comic-con.jpg

Фестиваль популярної культури «Kyiv Comic Con»

Перший київський фестиваль популярної культури. Одним із гостей цьогорічного фестивалю стане Річард Брейк, який зіграв понад 60 ролей, найвідоміші з яких – Король Ночі в «Грі Престолів» та Джо Чілл у «Бетмен: Початок».

Час: 12.00.

Місце: Український дім (вул. Хрещатик, 2).

Вартість: 350 – 550 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-skhema.jpg

Вечірка «Схема + PAN»

Схема за участю мультидисциплінарного лейбла PAN

Bill Kouligas

M.E.S.H.

SKY H1 (live)

Poly Chain (live)

Sasha Very (live)

Radiant Futur (live)

Nastya Muravyova

Jana Woodstock

Tofudj

Сценографія: Forma

Світло: Blck Box

Час: 23.00.

Місце: Колишній завод Tetra Pak (вул. Межигірська, 82).

Вартість: 340 – 450 грн.

Залишити відповідь