Четвер, 25 Квітня, 2024
Світ

Папа римський Іван Павло II поцілував польську землю

На головній варшавській площі Папа римський Іван Павло II, уродженець Кракова 2-го червня 1979 року проголосив промову для поляків.Вперше Папа Римський відвідав комуністичну країну. Зійшовши з літака, Папа поцілував землю

Результат пошуку зображень за запитом "Папа римський Іван Павло ІІ поцілував польську землю"

16 жовтня 1978 року обрали нового Папу Римського – поляка Кароля Войтила, що взяв собі ім’я Іван Павло II. Обрання польського кардинала на престол Папи стає світовою сенсацією. Офіційна реакція польської комуністичної влади – радість. Висилають у Ватикан телеграму: “На Папському Престолі вперше в історії – син польського народу, який в єдності і співпраці всіх громадян розбудовує велич і процвітання його соціалістичної Батьківщини”.

Іоанн Павло ІІ відвідав у червні Варшаву, тут його зустрічали з бурхливим захопленням. У той час як комуністичні власті у Варшаві відносно спокійно сприйняли візит Іоанна Павла ІІ до Польщі, у Москві забили тривогу. Папа виступив на головній площі:

“Закликаю вас – поляки, я, син польської землі і одночасно я, Іван Павло ІІ – папа. Боріться проти усього, що руйнує людське достоїнство. Вітаю вас як перший папа, що вийшов з польського роду, на порозі другого тисячоліття хрещення і другого тисячоліття історії народу. Дорогі земляки, для яких Христос не перестає бути постійно відкритою книгою науки про людину. А одночасно – науки про гідність і права народу. Не може бути справедливої Європи без незалежної Польщі на її карті. Боріться” – каже у промові Іван Павло II.

Залишити відповідь