П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

Грузія спростить доступ НАТО до своїх портів

Уряд Грузії розробив законопроект, який спростить процедуру надання дозволів кораблям НАТО на вхід у територіальні води й порти країни.

Про це повідомляє Грузія Online.

“Грузинська сторона готова в рамках своїх можливостей прийняти і надати підтримку кораблям НАТО і країн-членів, що перебувають у Чорному морі. З цією метою розроблено законодавчий проект стосовно спрощення дипломатичних дозволів на вхід у територіальні води і порти Грузії для кораблів постійних морських з’єднань Альянсу, а також тих, що перебувають в оперативному підпорядкуванні НАТО. Цей проект представлено для узгодження з відомствами”, – йдеться в першій щорічній доповіді прем’єр-міністра Мамуки Бахтадзе.

Останнім часом зросла інтенсивність відвідування кораблями НАТО територіальних вод Грузії. А Грузія зі свого боку готова внести вагомий внесок у питання миру й безпеки в регіоні.

“Грузинська сторона готова у рамках своїх можливостей прийняти і надати підтримку кораблям Альянсу і країн-членів, що перебувають у Чорному морі”, – наголосив глава уряду країни.

Залишити відповідь