П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

Рада не підтримала відставку та звільнення Клімкіна

За проект постанови під реєстраційним № 10367, яким передбачалося прийняти відставку Клімкіна з посади міністра закордонних справ України, проголосував лише 141 народний депутат.

Про це повідомляє УНІАН.

Також парламент не підтримав проект постанови, внесений президентом України, про звільнення Клімкіна з посади глави МЗС. За цей проект постанови проголосували 137 (за необхідних мінімум 226) народних депутатів.

Згодом Верховна Рада України не підтримала президентський проект постанови про звільнення Степана Полторака з посади міністра оборони України (№ 10344). За проект проголосували лише 67 народних депутатів із 307 зареєстрованих у сесійній залі.

Під час розгляду питання, зокрема голова фракції “Народний фронт” Максим Бурбак та голова фракції “Блок Петра Порошенка” Артур Герасимов наголосили, що їхні фракції не підтримуватимуть звільнення міністра оборони без одночасного внесення подання на призначення нового.

І на завершення парламент не підтримав президентський проект постанови про звільнення Василя Грицака з посади голови Служби безпеки України (№10345).

Залишити відповідь