П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

Розгляд справи про розпуск ВР триває

На початку засідання до розгляду справи долучився президент Володимир Зеленський

О 16-30 після оголошеної вже вкотре перерви – поновилося засідання Конституційного суду. Від ранку розглядають подання народних обранців щодо незаконності розпуску президентом парламенту і призначення позачергових виборів, передає 5 канал.

На початку засідання до розгляду справи долучився президент Володимир Зеленський. Він виступив із короткою промовою.

Заявив, що сподівається на справедливе рішення Феміди. Потім повідомив, що не може затрималися на засіданні, адже не хоче своєю присутністю тиснути на суддів і пішов із зали ще до початку розгляду справи по суті.

Під час розгляду виступили народні депутати, а також представник Зеленського – Федір Веніславський. Останній аргументував – рішення про розпуск ухвалили через відсутність коаліції. Судді уточнювали – на чому ґрунтувалися такі висновки.

“Звідки у вас інформація, скажіть? З інтернету, з газет ви взяли інформацію?” – запитав суд.

На що представник Зеленського відповів: “Наша інформація про припинення діяльності коаліції ґрунтується на стенограмах пленарних засідань, які є офіційним підтвердженням складу фракцій на ту чи іншу дату”.

У суді поцікавилися чи є акт з мокрою печаткою, який би засвідчував це. Веніславський сказав, що вони не змогли отримати інформацію про чисельний склад коаліції.

“Дякую, симпатично”, – прокоментував відповідь суддя.

Залишити відповідь