П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

«Батьківщина» кримінальна: від ломбардів та політичного рейдерства до партійної Фавели її діячів

Журналісти провели розслідування, розповівши і показавши в ньому все про офшорний бізнес «Леді Ю».

Про це повідомляють журналісти програми «Наші гроші».

Головний акціонер «Батьківщини» є ще й “акціонером” в офшорній кіпрській компанії Diafox Consulting Limited, на яку в Україні оформлена мережа ломбардів «Дешева Готівочка». Від діяльності цих закладів Тимошенко надійшло в кишеню 2,4 млн. грн. чистого доходу. Першовідкривачами тематики ломбардів, як відомо, є вихідці з кримінального світу, які пробившись у владу цю тематику і легалізували.

Як правило, заробляють ломбарди за рахунок краденого і космічних відсотків за залишений під заставу паспорт або інше майно, що має вартість. Так що отримана журналістами інформація про те, як і з ким починала будувати свою кримінально-політичну бізнес імперію Юлія Володимирівна знайшла не тільки своє підтвердження, але і своє коріння.

Практикують «сердечники» та інші види кримінально караних заходів, одне з яких, серед українського істеблішменту, отримало назву «політичне рейдерство». У хід його пускають тоді, коли статистика не допомагає або накрутити її, як пробіг на машині, з якихось причин не виходить, а передвиборна концепція вже озвучена і грошики на неї виділені. Над концепцією партійні нащадки «Батьківщини» довго не думали, зареєструвавши в Дніпропетровському регіоні кандидатів на посаду голів тергромад «кандидатів-двійників». У Раєвської об’єднаної територіальній громаді Синельниківського району на посаду глави громади крім Людмили Гречко з’явилася якась Юлія Гечко. Потім до них додалася ціла армія кандидатів на прізвище Мартиненко.

Така ж історія сталася і в Зайцевській об’єднаній територіальній громаді. Тільки ефект присутності «Батьківщини» на цьому окрузі надмірно очевидний. Там зареєструвався Хорішко Володимир Дмитрович – генеральний директор ТОВ «Агро-Союз» – батько Хорішко молодшого, який є депутатом Дніпропетровської обласної ради від ВО «Батьківщина». Цей персонаж також використовував технологію «кандидатів-двійників». Під його наглядом там з’явилася Борисова Наталія Миколаївна. За збігом обставин, головним опонентом земельного магната Хорішко є голова зайцевскої ОТГ Борисова Світлана Іванівна. Може бути, все це і виглядало б чистою випадковістю, поки днями депутат облради Володимир Хорішко не виступив із заявою про викрадення Борисової Наталії Миколаївни і не повідомив про це в поліцію.

Виявилося, що Наталя Борисова зняла свою кандидатуру і відмовилася від участі в передвиборній гонці, бо як зазначалося вище, її реєстрація була технічним проектом для іншого кандидата в голови Хорішко старшого. Така акція від «Батьківщини» була не безкоштовною, а нагорода для Наталії Борисової склала близько 5 тис. «зелених».

Дізнавшись все це на «розбір польотів» з технічним кандидатом вирушила група на чолі з депутатом обласної ради ВО «Батьківщина» Хорішко молодшим, його помічником Микитою Соколовим, який є сином екс-нардепа і першого заступника Миколаївської облради Михайла Соколова і депутатом Синельниківської міськради від партії «Відродження» Сиром’ятниковим.

«Поговорити» з Наталією Борисової вони приїхали з травматичним, нарізною і помповим зброєю. Про що говорили «по душах» Хорішко, Соколов і Сиромятников з Борисовою можна поцікавитися у них самих.

Так що принцип партійної Фавели і урбанізація кримінальних процесів в самій «Батьківщині» напередодні передвиборчої кампанії буде тільки набирати обертів. І це при тому, що ця політична сила зараз знаходитися в опозиції. Страшно уявити наслідки, якщо ось такі народні обранці прийдуть до влади.

Залишити відповідь