Четвер, 25 Квітня, 2024
Здоров'яПолітика

На Вінниччині проходять безкоштовні медичні обстеження напередодні парламентських виборів

У Вінницькій області напередодні парламентських виборів політики впроваджують соціальні ініціативи, у межах яких відбуваються безкоштовні медичні огляди

Про це повідомили спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Так, медогляди організовуються за сприяння народного депутата України Руслана Демчака (виборчий округ №18, центр — місто Іллінці). Місцеві жителі можуть пройти безкоштовне медичне обстеження у червні та липні.

На виборчому окрузі №17, центр — місто Ладижин, реалізовується соціальна ініціатива «Лікар їде у село» за сприяння народного депутата України Миколи Кучера.

Також у виборчих округах №15 (центр округу — місто Шаргород) та №17 відбуваються медичні огляди у межах соціальної ініціативи «Лікар у село». За інформацією спостерігачів ОПОРИ, цей соціальний проект розпочався ще у 2018 році та триває досі. Ініціативу започаткувала депутатка Вінницької обласної ради Лариса Білозір.

Як зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Вінницькій області Наталія Величко, наразі ці політики не зареєстровані кандидатами у народні депутати, тому немає підстав говорити про порушення виборчого законодавства.

«Але діяльність є з чіткою прив’язкою до імені, тому у випадку реєстрації цих політиків кандидатами варто буде діяти в межах Закону», — підсумувала Величко.

Залишити відповідь