П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Події

Біля берегів Ірану атакували два танкери

У затоці Омана вранці 13 червня було скоєно напад на два танкери

Атака сталася в водах між територіями Ірану, ОАЕ та Оману. У міністерстві оборони США заявили CNN, що танкери могли атакувати за допомогою реактивного снаряда або міни.

Перший потерпілий танкер «Фронт Альтаїр», що належить норвезькій компанії Frontline, йшов під прапором Маршаллових островів. На ньому перевозили 75 тисяч тонн Нафти з ОАЕ в Тайвань. На борту сталися три вибухи і почалася пожежа.

A file photograph of the Front Altair, an oil tanker struck by an explosion followed by a fire in the Gulf of Oman on Thursday.

У компанії заявили, що його атакували торпедою, але ця інформація не підтверджена. Повідомлення про те, що танкер затонув, також не підтверджене.

Друге постраждале судно – «Кокука Корейджес», яким володіє японська фірма Kokuka Sangyo, йшло під прапором Панами. У компанії-операторі танкера повідомили, що на ньому перевозили метаноліз Саудівської Аравії в Сінгапур. Представник компанії зазначив, що в результаті «можливого нападу» корпус судна отримав пошкодження. За однією з версій, танкер атакували за допомогою міни.

У компанії Kokuka Sangyo заявили, що судно двічі отримало пошкодження протягом трьох годин. Танкер продовжує перебувати на плаву. Ліванське агентство новин U-news опублікувало відео, яке, як стверджується, зняли в місці, де атакували танкери.

Залишити відповідь