П’ятниця, 29 Березня, 2024
Цікаве

Площу перед оперою у Львові планують зробити у формі скрипки

Площу перед Львівським театром опери та балету реконструюють і облаштують на ній сухий фонтан. Відповідну постанову прийняли на сесії Львівської міської ради

Про це повідомляє ZAXID.net.

Авторами проекту стала архітектурна майстерня 33BY, завершити реконструкцію планують до кінця 2019 — у 2020 році.

Планується, що площу перед оперним зроблять у вигляді силуету скрипки, гриф якої буде примикати до театру. Струни будуть виконані азбукою Морзе з RGB LED підсвічуванням і будуть читатися як “Місце можливостей. Відкритий для світу. Львів — місто кохання. Місто вільних людей”.

площадь

Автори проекту також пропонують повністю звільнити площу перед оперним від атракціонів і МАФів, встановити зручні лавочки, вбудовані в парапети зелених зон, із розетками для зарядки ноутбуків і телефонів. Планується також надати для користування безкоштовний wi-fi з онлайн бібліотекою, інформаційними боксами, поруч будуть велопарковки.

Автори відзначають, що поставили перед собою три основні завдання: зробити площу сучасною та підкреслити архітектуру головного фасаду оперного театру; змінити філософію фонтану, щоб нічого не перешкоджало огляду театру з протилежного боку площі та створити новий імідж площі шляхом залучення творчої еліти.

фонтан

У фонтан буде вбудована міні-метеостанція, яка регулюватиме напір і висоту струменя фонтану в залежності від погоди та сили вітру.

Залишити відповідь