Четвер, 25 Квітня, 2024
Світ

США планують інвестувати $50 млрд в економіку Палестини

Адміністрація президента Сполучених Штатів Дональда Трампа готова інвестувати $50 млрд в економіку Палестинської національної автономії після припинення її конфлікту з Ізраїлем

Про це йдеться у плані Білого дому з вирішення конфлікту на Близькому Сході, передає DW.

Запропоновані заходи передбачають державні та приватні інвестиції. З них $27,5 млрд можуть вкласти в Західний берег річки Йордан і сектор Гази.

Ще $22,8 млрд планують спрямувати на проекти, що стосуються палестинців, які живуть в Єгипті, Йорданії та Лівані. Це проекти з охорони здоров’я, освіти, енергопостачання, високих технологій, туризму та сільського господарства.

“План здатний розпочати новий розділ у історії палестинців, яка визначатиметься не негараздами і бідністю, а свободою і гідністю”, – йдеться в документі.

Інвестиції дадуть змогу створити не менше мільйона робочих місць для палестинців. Завдяки їм валовий внутрішній продукт Палестини подвоїться протягом 10 років.

Детально економічну частину плану Вашингтону з вирішення палестино-ізраїльського конфлікту презентують 25-26 червня на конференції в Бахрейні. Її керівництво Палестинської автономії збирається бойкотувати.

Залишити відповідь