Понеділок, 29 Квітня, 2024
Події

В США хлопчик народився без шкіри і має знаходитися під постійним наглядом лікарів

Лікарі ніяк не можуть з’ясувати, що за таємнича причина спричинила таке небачене досі відхилення. Разом з тим, після семи місяців інтенсивної терапії хлопчик вперше у своєму життя зможе поїхати додому.

Про це повідомляє Newsweek.

Джабарі народився в січні в Х’юстоні, штат Техас. Вагітність його матері проходила нормально. Але несподівано плід в її утробі припинив нарощувати масу. Тож на 37 тижні лікарі Прісцилли Малдонадо вирішили спровокувати процес пологів. Вранці, коли проводили процедуру, пульс дитини впав, тож медики провели кесарів розтин.

Дуже швидко стало зрозуміло, що Джабарі, вага якого становила лише близько 2 кілограмів, не має шкіри на більшість частині свого тіла. А його очі були закриті нероздільними повіками. Шкіра була на голові й обличчі малюка, а також на частинах його ніжок. Однак, спина, грудна клітина, плечі й руки були без неї. Мати пригадала, як вона вперше побачила тіло свого малюка: «Воно було просто червоне. Яскраво червоне. Можна було побачити вени, все було на поверхні».

«Знаєте, зазвичай люди щасливі після народження дитини. А я була розгублена. Вони відправили мене в кімнату і пояснили, що відбувається. Я була спантеличена. Я не знала, що станеться», – додала вона.

Коротке життя Джабарі вже сповнене злетами й падіннями. Малдонадо лише двічі тримала його на руках. Машина для забезпечення дихання підтримує його життя. Малюк пережив дві операції, щоб його очі нарешті відкрилися. В травні йому зробили пересадку шкіри. Згодом його очі знову заросли. Лікарі відмовилися робити повторні операції, тому що вони лишають шрами.

Разом з тим, малюк поступово набирає вагу і йому тепер не потрібні знеболюючі припарати. Лікарі сподіваються, що зможуть від’єднати його від машини з підтримки дихання. Тож хлопчик вперше зможе поїхати додому в серпні.

Разом з тим, вони не знають, що спричинило його стан. Лікарі підозрювали, що така аномалія могла виникнути через бульозний епідермоліз. Це рідкісна група спадкових порушень, яка робить шкіру дуже тендітною і викликає пухирі на ній. Але у батьків не виявили таких генетичних порушень.

«Це порушення настільки рідкісне, що жоден лікар ніколи не бачив такого. Його дуже важко лікувати без будь-якої інформації», – сказала мати хлопчика. Зараз Джабарі в «критичному стані» після пересадки шкіри, яку йому зробили в травні.

Залишити відповідь