Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

Генконсульство Росії в Одесі просить прояснити ситуацію щодо арешту російського танкера NEYMA

У РФ очікують публікації повного рішення суду з цього приводу, щоб “дати оцінку” діям української сторони.

Про це повідомляє “РИА-Новости“.

“Посольство РФ у Києві чекає на публікацію повного тексту рішення суду про арешт танкера Nika Spirit, після чого зможе дати оцінку доводам української сторони”, – заявив Голенко. 

Також консульство в Одесі скерувало МЗС України ноту з проханням прояснити ситуацію. Хоча Голенко визнав, що росіяни знають зміст постанови українського суду, який санкціонував застосування запобіжного заходу у формі арешту щодо самого судна, а також щодо майна і документів, вилучених під час здійсненого на борту обшуку.

Водночас заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін зауважив, що оскаржувати рішення української влади про арешт Neyma повинен і має повне право його приватний власник, хоча, хто володіє судном, у Кремлі начебто не знають.

“Для нас найголовнішим було звільнити людей. Наші громадяни моряки вже перебувають давно вдома. Судно це є приватним, тому все має вирішити судова інстанція. Ми, звісно, будемо уважно стежити, але це вже менш драматично. І я сподіваюся, що тут суд вирішить. І будемо за цим спостерігати”, – додав Карасін.

Залишити відповідь