Вівторок, 23 Квітня, 2024
Політика

США ввели нові санкції проти Венесуели

США заморозили усі активи венесуельського уряду на своїй території та заборонили американським компаніям співпрацювати з владою країни.

Виняток зробили лише для постачання продовольства, одягу та ліків, пише DW.

США посилили санкції проти уряду Венесуели через “продовження узурпації влади” з боку глави країни Ніколаса Мадуро. Зокрема, Вашингтон заморозив усі активи венесуельського уряду в США, а також заборонив американським компаніям проводити будь-які фінансові операції з владою цієї країни. Відповідний указ у понеділок, 5 серпня, підписав президент США Дональд Трамп, повідомив Білий дім.

Санкції запроваджені через порушення прав людини у Венесуелі, включаючи незаконні арешти і затримання громадян, втручання у свободу вираження поглядів та спроби вести підривну діяльність проти тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо та Національної асамблеї країни.

Виняток з санкцій зроблено лише для постачання ліків, харчових продуктів та одягу. Передбачається, що санкції також можуть бути запроваджені щодо будь-кого, хто допомагатиме уряду Мадуро.

Водночас американські фірми і надалі можуть співпрацювати з приватними венесуельськими компаніями, тому нові заходи Вашингтона не є повним ембарго, зазначає агенція новин dpa. Раніше американський уряд вже запровадив санкції проти венесуельських чиновників, центрального банку та державного нафтового сектора.

Залишити відповідь