Вівторок, 12 Березня, 2024
Цікаве

У Британії – нова монета із зображенням ведмедика Паддінгтона

У Британії з’явилася монета номіналом 50 пенсів нового дизайну – з ведмедиком Паддінгтоном

Це невелика сума – приблизно 15 гривень – і її, ймовірно, не вистачить, навіть щоб купити собі невелику банку меду або джему, пише ВВС.

Королівський монетний двір випустив два різновиди монети з популярним дитячим героєм – з зображеннями Тауера і собору Святого Павла.

У вівторок вони з’явилися у Музеї монетного двору в шотландському місті Ллантрісант. Найближчим часом монета надійде в обіг.

Випуск монети присвячений 60-річчю появи ведмедика Паддінгтона.

Перша книга про Паддінгтона побачила світ у жовтні 1958 року, а історії його пригод стали справжньою класикою дитячої літератури.

У минулому році монетний двір вже карбував 50-пенсові монети із зображенням ведмедика. На них були зображені інші лондонські визначні пам’ятки – вокзал Паддінгтон, на честь якого був названий книжковий герой, і королівські гвардійці біля Букінгемського палацу.

“Ведмедик Паддінгтон став невід’ємною частиною британської популярної культури, і його люблять люди різного віку, які, без сумніву, будуть роздивлятися монети, які вони отримали як решту”, – говорить співробітник монетного двору Нікола Ховелл.

Монети з Паддінгтоном незабаром надійдуть в обіг, проте монетний двір також випустить обмежену серію монет для колекціонерів. Один такий екземпляр коштуватиме 10 фунтів (300 гривень), а золота монета буде коштувати 850 фунтів (майже 26 000 гривень).

Залишити відповідь