Вівторок, 12 Березня, 2024
АналітикаСуспільство

Інформація про “відсутність коней на конезаводах” не відповідає дійсності

За останній тиждень міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на декількох телеканалах зробив кілька заяв, в яких, поміж іншого, надав деяку недостовірну інформацію щодо ситуації в галузі конярства. В цих заявах прозвучало, що буцімто в ДП «Конярство України» немає коней, а само воно було створено (в 2011 році) зовсім не з метою піклуватися про майбутнє цілої стратегічної галузі, пише “Голос-інфо”.

Нажаль, є очевидним, що новому міністру хтось дає недостовірну інформацію. Про це написав у себе на сторінці Фейсбук радник директора ДП «Конярство України» Валентин Манько, який інформує, що на підприємстві на цей час нараховується більше 2300 голів коней. До того ж, ДП вирощує свиней (2400 голів) та корів (300) голів.

«На сьогодні підприємство забезпечує роботою 1200 співробітників, які годують понад 5000 членів своїх сімей»

– додає він.

Що ж до землі, то і в заяві міністра є певна неточність, яка «додала» ДП зайві 10 тисяч гектарів. Насправді ж сьогодні її у підприємства не 53, а 43 тисячі га. До того ж вже п’ять років «Конярство України» працює без  жодної дотації, а щомісячна виплата по заводам складає близько 15 млн грн. Додамо сюди і той факт, що коні ДП за три останні роки набрали європейського рівня та беруть найважливіші призи в країні.

Не можна забувати, що конезаводи, які входять  до складу ДП, опікуються і селами, в яких вони знаходяться, а самі землі належать конезаводам ДП вже близько 100 років.

Що ж до в.о. директора ДП, то вона намагалась і намагається зберегти всі документи, аби не пропало жодного папірця. Справа в тому, що документи були частково в кабінетах приватного підприємства.

Залишити відповідь