Середа, 24 Квітня, 2024
Суспільство

Яременко сказав про долю бойовиків – Якщо захочуть залишитися на території Донбасу без зброї, нехай залишаються

Фото: Богдан Яременко / facebook "Слуга народу"

Місцеві Донбаські бойовики, які воювали на боці країни агресора Росії, можуть покинути територію окупованого Донбасу разом з виведенням російських військ, а так само можуть залишитися, але без зброї і участі в правоохоронних органах.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва нардеп фракції “Слуга народу” Богдан Яременко в інтерв’ю РБК-Україна.   

Яременко вважає, що це проблема Росії і цих людей.

“Захочуть вийти разом з виведенням російського озброєння, командних структур і т. д. – хай виходять. Вирішать залишитися в ОРДЛО без зброї – нехай залишаються”,- сказав нардеп .

Він додав, що Мінські домовленості говорять про “народну міліцію”. Так само мова не йде про те, щоб так звані перший і другий армійські корпуси, які знаходяться в ОРДЛО, перетворилися в “народні міліції”.

“У будь-якому випадку, це не формування з кулеметами, мінометами, танками і т. д. “,- сказав Яременко .

За його словами , місцеве населення, громадяни України зможуть мати право участі в роботі певних правоохоронних структур.

“І логічно, що у них буде передбачена для цього зброя. Але там не повинно бути ніяких формувань, які непідконтрольні, непідзвітні і не під командуванням української влади”,- уточнив нардеп .

Залишити відповідь