Вівторок, 14 Травня, 2024
Події

Туреччина обстріляла військову базу США у Сирії

У Туреччині заявили, що не обстрілювали американських військових в Сирії, проте було відомо про вибухи поряд з наглядовим постом США в районі міста

Військовослужбовці США 11 жовтня потрапили під обстріл під час спецоперації турецької армії “Джерело миру” на північному сході Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

Результат пошуку зображень за запитом "Turkey intensifies Syria campaign as Islamic State strikes Kurds"

Війська США в районі Кобань потрапили під артилерійський обстріл з турецьких позицій приблизно о 21:00 за місцевим часом.

Один із снарядів розірвався “в декількох сотнях метрів” від місця, де були військові США, недалеко від зони безпеки. Як уточнюється в заяві, американська сторона раніше повідомила Анкару про “присутності сил США” в цьому районі.

Своєю чергою в Туреччині спробували все пояснити. Там переконують, що метою обстрілу позицій недалеко від американського наглядового поста в Сирії були бойовики, які раніше обстріляли турецьку погранзаставу.

«Не може бути й мови про обстріл спостережного пункту США. Перед вогнем було вжито всіх необхідних заходів для того, щоб американській базі не була завдана шкода », – повідомили у військовому відомстві.

Залишити відповідь