Четвер, 28 Березня, 2024
Події

Туреччинa захопила центр сирійського прикордонного міста Рас-ель-Айн

Підтримувані Туреччиною сирійські повстанці захопили центр першого сирійського міста.

Про це повідомивв високопоставлений турецький чиновник, передає Reuters.

“Національна армія сьогодні вранці взяла під контроль центр міста. Інспекції тривають в житлових районах”, – заявив чиновник.

Турецькі війська протягом ночі посилили бомбардування Рас-ель-Айна після того як американські війська в регіоні потрапили під артилерійський обстріл з турецьких позицій.

Кількість загиблих серед цивільного населення внаслідок наступу Туреччини на північ Сирії зросла до 30 осіб, повідомила Сирійська обсерваторія з прав людини в суботу.

Анкара розпочала наступ після того, як президент США Дональд Трамп розмовляв по телефону в неділю з президентом Туреччини Таїпом Ердоганом і відкликав американські війська, які вели бої разом з курдськими силами.

Туреччина каже, що мета її нападу – розгромити курдські загони, які вона вважає терористичними через зв’язки з повстанцями в Туреччині. США погрожують Анкарі наслідками за цю операцію.

Туреччина заявляє, що має на меті створити на “звільненій” частині Сирії “безпечну зону”, куди вона зможе перемістити багатьох із 3,6 мільйона сирійських біженців, які зараз перебувають на її території.

Залишити відповідь