Вівторок, 23 Квітня, 2024
Здоров'я

Дифтерія поширилась на Тернопільщину, де виявлено випадок захворювання

Діагноз “дифтерія” підтверджено лабораторно в 47-річного чоловіка. Чоловік отримав щеплення від дифтерії у 2017 році, повідомляють у МОЗ України

Про підтвердження захворювання на дифтерію в Тернопільській області повідомило міністерство охорони здоров’я України на своїй сторінці у соцмережі Facebook з посиланням на Центр громадського здоров’я у суботу, 26 жовтня.  Діагноз “дифтерія” у 47-річного чоловіка підтверджено лабораторно. 

За цими даними, чоловік отримав щеплення від дифтерії у 2017 році, однак щодо наявності попередніх обов’язкових 8-ми щеплень за віком інформації  немає. Хворий проживає на межі Тернопільської та Хмельницької областей, по допомогу звернувся до лікаря на Тернопільщині, з яким уклав декларацію. Контактував з трьома особами, з яких одна дитина. За місцем проживання пацієнта 21 жовтня було проведено дезінфекцію.

Отримана чоловіком вакцина в 2017 році сформувала достатній рівень антитоксичного імунітету, що не дав розвинутися тяжким ускладненням, вважають медики. Щеплення від дифтерії формує антитоксичний імунітет, що захищає від тяжкого перебігу хвороби.

Центр громадського здоров’я та МОЗ України наголошують, що Україна забезпечена необхідною кількістю вакцин від дифтерії.

Залишити відповідь