П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Екологія

Понад 70 держав зменшать кількість харчових відходів

Понад 70 країн зобов’язалися докласти більше зусиль для скорочення кількості харчових продуктів, які псуються в результаті поганого охолодження.

Про це повідомляє Associated Press.

За даними агентства, 9 листопада держави підписали таке зобов’язання на щорічній нараді Монреальського протоколу, яка відбулась у Римі. В рамках цих зустрічей посадовці та експерти працюють над регулюванням штучних хімічних речовин, що використовуються в системах охолодження і кондиціонування повітря.

Зокрема, документ підписали США, Китай, члени Європейського союзу і багато країн Америки, Африки та Азії.

Зазначається, що близько третини продовольства в світі псується, і є надія, що розробка досконаліших методів зберігання і транспортування продуктів в холодному стані дозволить скоротити кількість відходів.

Погане охолодження призводить до втрати близько 9% продуктів, які швидко псуються, в розвинених країнах і до близько 23% – в країнах, що розвиваються.

Експерти кажуть, що поліпшення охолодження допоможе скоротити викиди парникових газів і шкідливих газів, що використовуються в системах охолодження і кондиціонування повітря.

Зазначимо, кліматична ситуація у світі досягла критичної відмітки. Тепер майбутнє нашої планети залежить від нас самих та нашого способу життя.

Залишити відповідь