П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Екологія

У Франції протестувальники заблокували Amazon, AppleStore і H&M через “чорну п’ятницю”

Активісти вважають, що надмірне споживання губить планету

Противники тотальних розпродажів вважають, що надмірне споживання шкодить клімату і має негативні наслідки для планети. Тому вони всіма силами протестують проти таких акцій, як “чорна п’ятниця”. Про це повідомляє Le Monde.

Французькі екологічні активісти блокують роботу закладів Amazon, а також AppleStore і H&M, виступаючи проти “чорної п’ятниці”.

“Чорна п’ятниця” – день активних розпродажів, що знаменує початок сезону різдвяних знижок.

“Десятки людей зібралися 29 листопада перед штаб-квартирою Amazon у містечку Кліші біля Парижа та влаштували сидячий протест. Вони вважають, що через великі знижки люди в цей день купують надмірну кількість речей, а це впливатиме на зміни клімату. Також активісти блокували роботу магазину H&M у місті Руан, а в Бордо близько 150 осіб улаштували сидячий протест біля Apple Store”, – йдеться в повідомленні.

Активісти ще 28 листопада блокували доступ до логістичного центру компанії Amazon в місті Бретіньї-сюр-Орж. Тюками із соломою, старими холодильниками, кухонними плитами та пральними машинами вони перекрили в’їзд десяткам вантажівок на майданчик площею 150 тис. квадратних метрів. Вісьмох учасників протесту затримала поліція.

Залишити відповідь