Вівторок, 12 Березня, 2024
АвторськеСуспільствоУкраїна

На Майдані було 8 тисяч, на Банковій – 2 тисячі. Дані поліції

Правоохоронці твердять, що грубих порушень на масових акціях у Києві у неділю не було.

Поліція заявила, що під час заходу на Майдані Незалежності лише на одного чоловіка склали протокол за хуліганство, на акцію загалом прийшли 8 000 людей. Цей протест вже закінчився.

Акція під Офісом президента триває. Там, за оцінкою силовиків, зібрались 2 тисячі людей.

Поліція твердить, що повністю контролює ситуацію. Порядок забезпечує 1,5 тис. правоохоронців.

Перед початком акції під ОП стало відомо, що представники силових структур розібрали сцену, яку хотіли монтувати активісти у межах акції “Нічна варта”.

Представники руху “Ні – капітуляції” в межах цього протесту планують ночувати під Офісом президента і перебувати там до закінчення саміту “нормандської четвірки” у Парижі 9 грудня.

presidential
Ввечері у неділю під ОП прийшло більше тисячі людей

На трансляції, яку вела спільнота “Відсіч”, було видно, як силовики в балаклавах оточили сцену і розібрали її. Протестувальники кричали “Ганьба” і “Зелю Геть”. Сутичок не було.

Згодом інцидент пояснив один з координаторів руху “Ні – капітуляції” Мирослав Гай в ефірі каналу “Прямий”.

За його словами, вони подавали заявку на спорудження сцени і поліція навіть допомагала її привозити, але в якийсь момент надійшла команда сцену демонтувати.

“Людей відтиснули, розібрали та винесли сцену, відвезли у відділок якийсь, але це ж приватна власність. Сцена була напіврозібрана, вели консультації, де її ліпше поставити. Йшов діалог і його розтоптали”, – каже пан Гай.

відсіч
Силовики розібрали сцену під ОП

На сцені збирались співати, показувати українські фільми та читати лекції.

“Люди збираються на акцію “Варта на Банковій”, вона не скасовується”, – каже активіст.

Є інформація, що активісти збираються встановлювати там намети.

9 грудня в Парижі відбудеться саміт “нормандської четвірки” за участі лідерів Франції, Німеччини, Росії та України. Також очікується двостороння зустріч президентів України та Росії.

8 грудня вдень у Києві відбулось віче “Червоні лінії”. Тисячі людей на Майдані Незалежності закликали Володимира Зеленського не перетнути “червоні лінії ” на зустрічі з президентом Росії щодо врегулювання війни на Донбасі.

Залишити відповідь