Четвер, 25 Квітня, 2024
Економіка

США запроваджують додаткові персональні та економічні санкції проти Ірану

Санкці зачеплять, зокрема, іранський металургійний сектор. До таких заходів Вашингтон вдався після атаки на свої бази в Іраку.

Про це повідомляє AP.

Адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила про розширення санкцій проти Ірану після ракетної атаки Тегерана по американських військових базах в Іраку. З такою заявою у п’ятницю, 10 січня, виступили голова Державного департаменту Майк Помпео та міністр фінансів США Стівен Мнучін, повідомляє агенція AP.

Санкції, зокрема, накладені на вісьмох вищих іранських чиновників, які, за даними США, причетні до “дестабілізуючої” діяльності на Близькому Сході та до ракетних атак по американських військових. Серед них – секретар іранської Вищої ради безпеки Алі Шамхані та командувач іранської напіввійськової організації “Басідж”, бригадний генерал Голямреза Солеймані.

Також мають бути розширені обмежувальні заходи щодо низки секторів іранської економіки.

“У першу чергу президент видав указ, який дає право запроваджувати санкції проти будь-якої фізичної особи, яка володіє, працює та веде торгівлю, сприяє секторам іранської економіки, включаючи будівництво, виробництво, текстильну та гірничодобувну галузі”, – заявив Мнучін.

За його словами, ідеться як про первинні, так і вторинні санкції.

Анонсовані заходи передбачають, у разі необхідності, й подальше розширення санкцій щодо інших секторів іранської економіки.

Залишити відповідь