П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

Пристайко заявив про необхідність притягнути до відповідальності винних у авіакатастрофі літака “МАУ”

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив про необхідність притягнути до відповідальності всіх причетних до збиття літака “Міжнародних авіаліній України”.

Про це повідомляє Reuters.

“Чого ми не хочемо, так це, щоб вказали на якось солдата нижчої ланки і сказали, що це той хлопець, який натиснув кнопку…Це – відповідальність уряду Ірану. Ми повинні розкопати, хто дав наказ, хто натиснув кнопку. Все … всіх цих людей слід покарати”, – сказав Пристайко.

Міністр зазначив, що українські слідчі – багато з яких були залучені до розслідування обставин катастрофи малазійського літака, який був збитий над Донбасом у 2014 році, – мають зайняти центральне місце у поточному розслідуванні.

“Ми хочемо, щоб українські фахівці провели повне розслідування записів чорних скриньок”, – сказав він, додавши, що також повинні бути залучені експерти із Франції та виробника літака Boeing.

“Вони зобов’язалися віддати їх нам. У нас немає конкретної дати, коли це станеться. Ми наполягаємо на негайній видачі звільненні чорних скриньок”, – сказав міністр.

Залишити відповідь