П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

Севастополь до деокупації буде окремою адміністративно-територіальною одиницею

13 січня представник президента України в АРК Антон Кориневич заявив, що у доопрацьованому проєкті закону про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади Севастополь згадується як окрема адміністративно-територіальна одиниця.

Про це повідомив постійний представник президента України в Автономній республіці Крим Антон Кориневич у Facebook.

“У доопрацьованому проекті закону щодо внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади у статті 133 місто Севастополь згадується як окрема адміністративно-територіальна одиниця України”, – написав представник президента в АРК.

Відповідна правка була внесена за його зверненням, яке було направлене Комісії з питань правової реформи від голови робочої групи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій в листопаді 2019 року.

“Ми залишаємося на позиції, що жодне місто України не повинно мати спеціального статусу. Але допоки АР Крим та м. Севастополь є тимчасово окупованими територіями і обидві згадуються у резолюціях міжнародних організацій, і допоки статус Криму на рівні Конституції не змінено, видається за доцільне, з метою дотримання сталості позиції України на міжнародній арені, залишити м. Севастополь як окрему адміністративно-територіальну одиницю у Конституції України”, – зазначив Кориневич.

Представник президента в Криму аргументував залишення статусу Севастополя так:

“Незгадування м. Севастополь у Конституції України може призвести до пропагандистських тверджень держави-окупанта про те, що Україна “відмовилася” або “забула” про Севастополь”, – додав Кориневич.

Залишити відповідь