Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Арахамія розповів про причини великих премій міністрів та їхніх заступників

На запитання журналістів, щодо зарплат міністрів, голова фракції “Слуга народу” пояснив, що вчора спілкувався з ними після засідання уряду.

Про це повідомив в кулуарах голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

“Мені надали довідку, щодо зарплат міністрів. Там немає ніякої зради, я сам брав участь у в декількох співбесідах, коли тільки наймали міністрів і всім їм обіцяли зарплату ринкову від 2 до 5 тис. дол. В такому діапазоні. І от така зарплата і є. Більше немає ні в кого”, – сказав Арахамія.

Він додав, що посадовий оклад міністрів складає приблизно 14 тис. грн, тому наприкінці року вони просто “добили” собі преміями зарплатню до обіцяних показників.

За словами Арахамії, середня зарплатня міністрів склала більше $3 тис.

На прохання журналістів прокоментувати з/п заступників міністрів, зокрема заступника міністра культури Бородянського, що отримав премію в 500 тис. грн, Арахамія заперечив цю інформацію, пославшись на попередньо сказане, а також на Дмитра Дубілета.

Арахамія також пояснив, що для того, щоб унеможливити фейки, щодо зарплат міністрів та їх заступників, на сайті кабміну щомісяця оприлюднюватимуть їх розмір. Також він додав. що за ініціативи Гончарука премії в міністерствах хочуть прив’язати до показників роботи KPI.

Залишити відповідь