Середа, 24 Квітня, 2024
Суспільство

Міністр освіти і науки поскаржилася на маленьку зарплату, на 36 тис.грн вона не зможе утримувати дитину

Міністр освіти і науки Ганна Новосад вважає, що на зарплату міністра 36 тисяч гривень, вона не змогла б утримувати дитину.

Про це вона заявила в інтерв’ю агенству Інтерфакс-Україна.

За словами Новосад, зарплати міністра вистачає на самостійне життя, а ось коли захочеться мати дитину, то коштів на її утримання точно не вистачить.

“Зараз моя зарплата на руки в середньому становить 36 тисяч гривень – це на 10 тисяч гривень менше, ніж я отримувала на посаді керівника директорату Міносвіти. Мені цього вистачає, щоб нормально прожити. Я маю власне житло, службовий автомобіль, у мене немає часу ходити в кіно. Але якщо ви мене запитаєте, чи влаштовує мене це як молоду людину, яка повинна думати про своє майбутнє, про заощадження, пенсію, то, безперечно, цього не вистачить. І коли я завершу свою роботу тут, я не буду мати заощаджень як таких”, – сказала міністр.

Вона так само уточнила, що Із своєї зарплати багато витрачає на поточні видатки на роботі на речі, які потрібні на утримання офісу.

Новосад відзначила також , що у неї зараз немає сім’ї .

“В якийсь момент я захочу мати дитину, а на таку зарплату я її не зможу утримувати. А я не готова піти на ситуацію, коли хтось буде утримувати мене, я мушу сама мати конкурентну зарплату. Тому настане час, коли я просто не зможу жити в Києві на таку зарплатню, і це буде рішення, яке потрібно буде усвідомлено приймати”,-заявила глава відомства.

Залишити відповідь