Вівторок, 14 Травня, 2024
Кримінал

У Херсоні був спалений офіс партії Шарія

Фото: відділ комунікації поліції Херсонської області

В ніч з 22 на 23 січня, в місті Херсоні невідомими було вчинено підпал коктейлем Молотова, офісу партії Анатолія Шарія . Про підпал офісу своєї партії проросійський пропагандист Анатолій Шарій заявив в Facebook.

Шарій почав пошук винних в підпалі офісу партії і оголосив винагороду за відеодокази.

“Винагорода за відео з реєстраторів, камер, де чітко видно обличчя паліїв – 50 000 грн.за підтверджену інформацію про палія – 100 000 грн.Конфіденціальность гарантована, ми ніколи не здаємо джерела інформації.
Черговий привіт владі, при яких свавілля триває. Цей підпал знову «не помітять» “, – написав так званий” блогер” пропагандист.

Пізніше він опублікував відео.

“Три пляшки із запальною сумішшю. В житловий будинок. В Давосі треба було показати. Посоромився показати нападу на суди, на перехожих, на поліцію, побиття, вбивства, підпали? А дарма. Показуйте повну картину інвестиційно привабливої території”, – написав Шарій.

У той же час, правоохоронці повідомили, що в Херсоні поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підпалу офісного приміщення в центрі міста.

“Вчора, 22 січня, близько 23:50 в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував черговий служби з надзвичайних ситуацій. Працівник ДСНС повідомив, що в Херсоні по вул. Університетській горить приміщення офісу однієї з політичних партій. На місце події виїхали керівництво та слідчо-оперативна група Херсонського відділу поліції. Наразі за даним фактом відкрите кримінальне провадження за статтею «Умисне знищення або пошкодження майна». Проводяться слідчо-оперативні заходи по встановленню осіб зловмисників, причетних до скоєння злочину”,- йдеться в повідомленні правоохоронців.

Як розповів начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун, наслідки пожежі могли бути непередбачувані. Адже офіс знаходиться на першому поверсі 5-ти поверхового житлового будинку.

Працівники ДСНС оперативно ліквідували пожежу і ніхто з громадян не постраждав. В ході огляду місця події поліцейські встановили, що приміщення підпалили навмисно.

За словами відділу комунікації поліції Херсонської області, встановлено, що зловмисник розбив вікно та закинув всередину кімнати скляну пляшку із легкозаймистою речовиною.

“З місця злочину вилучені речові докази, які направлені на дослідження. В Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 ККУ «Умисне знищення або пошкодження майна» (карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років)”,- підкреслили правоохоронці.

Залишити відповідь