Середа, 24 Квітня, 2024
Політика

Зеленський попросив миру у стіни плачу в Єрусалимі

Фото: Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський у кіпі помолився за мир в Україні біля Стіни плачу в Єрусалимі .

Про це повідомляє Тelegram канал Офісу президента.

“Мир – це головне, що потрібно Україні. Важливо, щоб молитва за мир звучала в таких святих місцях”, – зазначив Володимир Зеленський.

За інформацією Офісу президента, молитву прочитали головний рабин Києва і України Всеукраїнського конгресу іудейських релігійних громад Моше Реувен Асман, рав Шалом Аруш і головний рабин Стіни плачу Шмуель Рабинович.

Як відомо, 23-24 січня, президент України Зеленський відвідує Ізраїль із робочим візитом – “з метою участі у пам’ятних заходах у межах Світового форуму Голокосту, присвяченого 75-й річниці звільнення концтабору Аушвіц”.

Так само в офісі президента повідомили, що Україна веде переговори про звільнення громадян, які перебувають на тимчасово окупованій території і в Росії. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у коментарі ЗМІ в Єрусалимі .

“Два треки, два списки. Список ми погодили у Мінську, будемо доповнювати перелік встановлених осіб. Готуватимемо цей трек – обмін з тимчасово окупованими територіями. І окремий трек – ми вже розпочали розмову з Російською Федерацією щодо обміну українців – всіх, включно з кримськими татарами, іншими українцями, які перебувають на території Росії”, – сказав Глава держави

Залишити відповідь