Вівторок, 16 Квітня, 2024
Інтерв'юПолітика

Юрій Гончаренко: Є припущення, що влада поступово розвалюватиме “справу Шеремета”

Якщо це така тактика – поступово випускати всіх по справі Шеремета, спочатку пом’якшуючи запобіжні – це відносно позитивно… Тому, припускаю, їх триматимуть під вартою ще кілька місяців. До якоїсь гучної події, коли вже ніхто і не помітить цього.

– написав член Координаційної Ради Руху опору капітуляції на своїй сторінці у Фейсбук.

При цьому він відзначив титанічні зусилля адвокатів всіх підозрюваних та підтримку друзів та небайдужих громадян.

Маємо сьогодні невеличку перемогу: Яні Дугарь змінено запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на нічний домашній за місцем проходження служби, що дозволить їй хоча б отримувати грошову винагороду за контрактом.
Це стало можливим завдяки трьом чинникам: постійному тиску громадянського суспільства, яке продовжує ходити на суди по Яні, Юлі та Андрію; титанічним зусиллям адвокатів та групі підтримки кожного з незаконнно ув’язнених; розумінню серед частини владної верхівки, що ця справа здатна поховати їх політичне майбутнє.

“Припускаю, що поступово буде пом’якшено запобіжний захід усім трьом, а за деякий час справа розвалиться. Проте, наголошую, що якщо ми припинемо підтримувати ув’язнених на судах – ніхто нікого не випустить.
Поки що суди по Андрію та Юлі перенесли, на 12 лютого по Андрію, на 3 лютого – по Юлії Кузьменко. В обидвох випадках – свідомі процесуальні затягування, коли очевидно, що за вказівкою згори невинних людей тримають за гратами, бо на одному брифінгу з’явився Президент…”
 – йдеться в його заяві на сторінці Руху опору капітуляції.

Залишити відповідь