П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

Сенцов поки не має наміру йти у політику

Український режисер, колишній політв’язень Кремля Олег Сенцов заявив, що натомість він займається громадською роботою.

Про це повідомив він в інтерв’ю “Дзеркалу тижня”.

“Є речі, які мені цікаві, і я їх роблю. Є речі, які мені нецікаві, і тому я ними не займаюся. Я не йду в політику тому, що мені це зараз не цікаво. Я не бачу зараз у цьому сенсу для себе. Я займаюся громадською роботою. Взагалі я сьогодні максимально вільна людина. Навіть до ГО не захотів себе на цьому етапі прив’язувати. Як буде далі – я не знаю”, – сказав Сенцов.

Водночас режисер зауважив, що вчиться щодня.

“Я щодня вчуся. Щодня, в усіх, у кого можливо, розумієте? Тобто щодня я працюю над собою. Це — процес. Це моя звичка з юних років. У мене лише одна освіта — економічна. Все. Кіно я вивчив сам. Управління — теж. Спілкування з людьми навчився сам. Багатьох речей я й зараз продовжую вчитися. Бо тільки-но ти скажеш собі, що ти — найкращий, усе знаєш і все вмієш, — все, як особистість ти вмираєш”, – зазначив Сенцов.

Відповідаючи на запитання, чому він наразі відмовляються від президентства та загалом від політики, режисер зазначив, що бачить приклад Володимира Зеленського і Святослава Вакарчука, які прийшли у політику із шоубізнесу і яким зараз нелегко.

“Тому що я бачу приклад Зеленського, який стрибнув на цю сковорідку і якому дуже важко. Я бачу приклад Вакарчука, який щиро намагається збагнути усе це і розібратися. Але політика — брудне болото. І щоб у нього стрибнути, треба мати дуже сильну мотивацію”, – зауважив колишній політв’язень.

Залишити відповідь