Четвер, 28 Березня, 2024
Суспільство

Населення скоротилося через окупацію територій, еміграцію і низьку народжуваність

Населення скоротилося через те, що не були враховані жителі окупованих територій, а також через еміграцію і низьку народжуваність.

Про це повідомив Дмитро Дубілет.

Населення України скорочується через міграцію і смертність, що перевищує народжуваність. Про це заявив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет у спілкуванні з журналістами, повідомляє Інтерфакс-Україна в четвер, 23 січня.

«Є три великі блоки: перший — окуповані території, другий — негативний тренд з міграції, у нас емігрують більше, ніж приїжджають назад, і третє, на жаль, — це демографічний тренд, у нас смертей більше, ніж народжуваності. Три великі блоки, які призводять до скорочення населення», — сказав Дубілет.

При цьому, за результатами електронного перепису, в Україні зараз проживають 6 млн 248 тис осіб у віці 65 років і старше, а також 5 млн 756 тис дітей у віці до 14 років.

Що стосується людей працездатного віку, то в Україні людей раннього працездатного віку, тобто від 15 до 24 років, налічується 3 млн 584 тис., основного працездатного віку (від 25 до 54 років) — 16 млн 458 тис., а також 5 млн 243 тис. людей зрілого працездатного віку (від 55 до 64 років).

Дубілет також додав, що більше в Україні жінок — 20 млн 9 тис., а чоловіків — 17 млн ​​280 тис.

Залишити відповідь