Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

Українські медики готові лікувати коронавірус, якщо його буде виявлено

Зараз в Україні не зафіксовано заражень цим вірусом, а випадки, про які повідомляли ЗМІ, були звичайним грипом.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Сьогодні президент Володимир Зеленський заслухав керівництво МОЗ про ситуацію з коронавірусом, який поширюється з Китаю, і заходи, що застосовуються МОЗ у зв’язку з цим. Міністр Зоряна Скалецька повідомила, що зараз в Україні не зафіксовано зараження цим вірусом, а випадки, про які повідомляли ЗМІ, були звичайним грипом.

За словами міністра охорони здоров’я, постійно працює оперативний штаб за погодженням необхідних медичних і міжвідомчих дій. Крім того, МОЗ підготував порядок реагування для лікарень і лікарів, служб, відповідальних за перетин кордону, та лабораторій.

“Є готовність в лабораторіях і з тест-систем для виявлення та виключення підозрілих випадків про те, чи стосуються вони чи ні китайського коронавіруса. Взаємодія з міжнародними організаціями, які моніторять на глобальному, міждержавному рівні, щоденна”, – підкреслила міністр.

У свою чергу, її заступник Віктор Ляшко повідомив, що налагоджена постійна оперативна комунікація з прикордонною службою, зокрема в аеропортах, підготовлена інструкція, як реагувати й перевіряти пасажирів.

Він зазначив, що за наявності у хвороби інкубаційного періоду проведена робота з сімейними лікарями – для моніторингу і своєчасного реагування, а також запевнив, що в Україні готові лікувати вірус, якщо його буде виявлено.

“Ті технології, які допомогли вилікувати людей в Китаї, застосовуються й в Україні. Наші інфекціоністи знають про них і готові ними скористатися. З допомогою таких технологій вони лікують грипоподібні захворювання”, – сказав Ляшко.

Залишити відповідь