П’ятниця, 29 Березня, 2024
Суспільство

Ексзаступника міністра енергетики часів Януковича взяли під варту

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому заступнику міністра енергетики та вугільної промисловості України часів президента Віктора Януковича. Його екстрадували з Грузії до України 27 січня.

Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Ексчиновника взяли під варту на 45 днів із правом внесення застави у розмірі майже 6 млн гривень.

«Учасники злочинного угруповання до складу якого входив зазначений експосадовець, у 2010-2014 роках продавали приватним компаніям скраплений газ, видобутий ПАТ «Укрнафта» (50%+1 акція належать державній НАК «Нафтогаз України») та ПАТ «Укргазвидобування» (100% акцій належать НАК «Нафтогаз України») за пільговими цінами, встановленими для реалізації газу населенню», — йдеться в повідомленні.

В прокуратурі зазначили, що насправді колишні посадовці перепродували газ іншим суб’єктам господарювання. Внаслідок цього держава зазнала збитків на понад 2 млрд гривень.

Підозрюваного ексчиновника часів Януковича звинуватили у вчиненні злочину групою осіб, привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем та створенні злочинної організації. Підозрюваному загрожує до 12 років в’язниці. Наразі слідство триває.

Залишити відповідь