Вівторок, 23 Квітня, 2024
Політика

Колишня заступник міністра Олена Зеркаль стала радницею Коболєва в “Нафтогазі”

Колишня заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль призначена радником голови правління  НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва .

Про це повідомляє прес-служба компанії “Нафтогаз”.

У компанії нагадали, що раніше Зеркаль працювала в Міністерстві закордонних справ України, де відповідала за європейську інтеграцію, представляла Україну в міжнародних судах у справах проти Росії та брала участь в тристоронніх переговорах про “зимові пакети” поставок російського газу до України в 2014-2016 роках.

На посаді заступника міністра закордонних справ України Олена Зеркаль також була залучена до роз’яснення ризиків та протидії будівництву газопроводу Північний потік — 2.

“У “Нафтогазі” до сфери її діяльності входитимуть міжнародні відносини, а також підтримка позиції компанії у міжнародних судових і арбітражних процесах, зокрема, щодо захоплених Росією активів групи Нафтогаз в АР Крим”,- йдеться в повідомленні прес-служби.

Як відомо, раніше 28 листопада 2019 року, заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль написала заяву про звільнення.

“Я йду з посади заступника міністра закордонних справ, але залишаюся дипломатом і небайдужою людиною … Мені пощастило писати цю главу свого життя разом з людьми, які були поруч в боротьбі за гідність і свободу. Для нас це не просто слова, це принципи нашої життя. Ніхто не давав нам доручення і не змушував працювати, ми просто робили те, що вважали за необхідне, нам було не байдуже і ми досягали результату “, – написала вона у Фейсбуці.

Залишити відповідь