П’ятниця, 29 Березня, 2024
Суспільство

В ООН підготували План гуманітарного реагування для України у 2020 році

Планом передбачено надання гуманітарної допомоги та забезпечення захисту для двох мільйонів найвразливіших верств населення на сході України.

Про це повідомила координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані.

“Сьогодні я представила гуманітарний план для України, в якому зазначена потреба у 158 мільйонів доларів США для фінансування нашої гуманітарної роботи у 2020 році”, – зазначила вона.

Лубрані зауважила, що, попри помітний прогрес у 2019 році, конфлікт на сході України все ще не припиняється і продовжує впливати на життя цивільних громадян.

“3, 4 млн осіб досі потребують гуманітарної допомоги. Конфлікт на сході України продовжує бути активним, продовжуються обстріли, продовжуються заходи, які, на жаль, шкодять життю людей”, – наголосила представниця ООН.

За її словами, план передбачає допомогу у секторах освіти, продовольства, охорони здоров’я, житла, водопостачання та санітарії.

“Є пріоритети, на яких ми зосереджували нашу увагу. Робота, згідно з планом, проходить під егідою ООН та міжнародних організацій гуманітарного характеру, а також ціла низка національних і міжнародних організацій та агенцій”, – відмітила вона.

Як зауважила Лубрані, презентований План гуманітарного реагування містить комплексний план першочергових завдань, які у свою чергу зможуть реалізувати 56 партнерів – установ ООН, національних та міжнародних неурядових організацій – за умови відповідного фінансування.

“У плані згадані 56 організацій і що вони робитимуть. А фінансування буде забезпечуватись міжнародними донорами. Тобто, ООН та партнери звертаються до міжнародних партнерів для того, щоб залучити фінансування для цих 56-організацій, включаючи українські”, – додала вона.

Залишити відповідь