П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

Чотирьом учасникам збройних формувань так званої “ДНР” повідомили про підозру у жорстокому поводженні з українськими військовополоненими

Прокурори Офісу Генерального прокурора повідомили чотирьом громадянам України про підозру за фактами участі у незаконних збройних формуваннях “ДНР” та жорстокого поводження з військовополоненими .

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

За версією слідства, вони брали участь у проведенні так званого «параду полонених» в окупованому Донецьку 24 серпня 2014 року.

“Так, 50 військовополонених вишикували у похідну колону та у супроводі озброєних гвинтівками осіб змусили рухались по центральній вулиці окупованого Донецька. При цьому, під час руху указаної колони військовополонені зазнавали образ, ударів та побоїв, чим принижувалась їхня честь і гідність”,-

У відомстві уточнюють, що проведення подібних заходів порушує Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року, яка визначає гуманне поводження з ними, гарантує їх захист, зокрема від актів насилля чи залякування, а також від образ та цікавості публіки.

Справу відкрили за статтями ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 438 кримінального Кодексу України.

Залишити відповідь