Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

СБУ здійснює обшуки в офісі телеканалу 1 + 1, що відбувається в даний момент

Служба безпеки (СБУ), сьогодні ввечері прийшла з обшуками до редакції програми “Секретні матеріали” телеканалу 1 + 1 в справі про прослуховування прем’єра Олексія Гончарука .

Обшуки СБУ проходять в офісі проєкту “Секретні матеріали”, за адресою Куренівська, 18 в Києві , редактором якого раніше був депутат фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський.

У Службі безпеки України заявили, що обшуки в офісі телеканалу 1+1 не пов’язані з його діяльністю.
Про це йдеться у заяві СБУ.
“Обшуки, які проводяться по вулиці Куренівській, 18 не пов’язані з діяльністю телеканалу 1+1, а здійснюються щодо конкретних осіб, за місцями можливого створення та зберігання ними аудіо файлів, отриманих у незаконний спосіб”, – пояснили у відомстві.


В СБУ додали, що здійснюють слідчі дії й щодо інших осіб.

“Жодного втручання в роботу ТВ каналу 1+1 не здійснюється. Деталі – згодом”, – йдеться у повідомленні.

Під час проведення слідчих дій, слідчий Головного слідчого управління СБУ заявив, що пропонує журналісту Євгену Куксіну, який фігурує у справі, добровільно видати технічні засоби, які використовуються для негласного отримання інформації.

Крім Куксіна СБУ прийшла з обшуком до редактора Дениса Данька. Так само, Євген Куксін повідомив, що у нього вдома теж проходять обшуки.

Потім представники СБУ, почали конфіскацію комп’ютерної техніки в офісі телекомпанії.

Фото: Скріншот відео трансляції з місця подій

Стало відомо, що до офісу 1+1 приїхав депутат від “Опозиційної платформи — за життя” Нестор Шуфрич, який є головою комітету Ради зі свободи слова. Він заявив, що на 6 лютого склікає позачергове засідання комітету.

На даний момент, представники Служби Безпеки продовжують слідчо оперативні дії

Залишити відповідь