П’ятниця, 29 Березня, 2024
Події

Унаслідок зараження китайським коронавірусом з початку епідемії померли вже 638 людини

Coronavirus outbreak The temperatures of arriving passengers are checked with thermographic monitors at Kansai International Airport in Japan s Osaka Prefecture on Jan. 22, 2020, amid fears over the spread of a new and potentially deadly virus circulating in China. PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxONLY

Кількість інфікованих збільшилась до 31 472 людей. Водночас 1574 людини успішно вилікувалися.

Про це повідомляють дані з сервісу для відстеження поширення коронавірусу від Центру системних досліджень при Університеті Джона Хопкінса.

Абсолютну більшість смертей (636) зафіксовано на материковому Китаї. Ще по одному смертельному випадку зафіксували на Філіппінах і в Гонконгу.

Наразі нова інфекція проявляється як пневмонія або інші респіраторні захворювання. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, вірус, найімовірніше, поширився від тварин до людей, але здатний також передаватися від людини до людини. Його симптомами є підвищена температура, кашель та ускладнене дихання.

Вчені відзначають схожість нового коронавірусу до іншого вірусу, який є збудником потенційно смертельно небезпечного тяжкого гострого респіраторного синдрому (ТГРС). Унаслідок спалаху цього захворювання у 2002-2003 роках загинули понад 700 людей у ​​всьому світі. Тоді спалах почався у Китаї й загалом заразив понад 8000 людей у ​​26 країнах.

Залишити відповідь