П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Кримінал

Ексзаступнику директора Миколаївського бронетанкового повідомлено про підозру у розкраданні коштів

Експосадовцю держпідприємства «Миколаївський бронетанковий завод» повідомлено про підозру.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП у Миколаївській області.

«На час вчинення злочину підозрюваний обіймав посаду заступника директора державного підприємства. Внаслідок протиправних дій державі було завдано понад 355 тисяч гривень збитків», – йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування слідчі слідчого управління поліції Миколаївщини за оперативного супроводу оперативників Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області, за процесуального керівництва військової прокуратури Південного регіону Миколаївського гарнізону, зібрали матеріали причетності колишнього посадовця до злочинної діяльності.

Було встановлено, що підозрюваний за домовленістю з представниками комерційної структури, використовуючи своє службове становище, прийняв на відповідальне зберігання будиночки каркасного типу. Однак, під час слідства працівники поліції з’ясували, що ці будиночки передавались лише на папері, а фактично комерційною структурою не поставлялися. Достовірно знаючи про факт відсутності майна, на той час заступник директора держпідприємства підписує офіційні документи, які в подальшому стали підставою для проведення розрахунків. Так, на рахунки товариства безпідставно було перераховано понад 355 тисяч гривень.

Наразі експосадовцю повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Також, раніше про підозру було повідомлено директорові та представникові комерційної структури. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5. ст. 27, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Прокуратура вже звернулася з відповідним клопотання про обрання колишньому посадовцю запобіжного заходу.

Залишити відповідь