Вівторок, 23 Квітня, 2024
Події

В Америці нападають на людей азійської зовнішності через страх перед коронавірусом

Напади й агресія проти людей азійської зовнішності, особливо якщо вони носять медичні маски, стають непоодинокими в різних містах США через страх перед поширенням коронавірусу COVID19.

Про це повідомляє CNN.

“Необізнаність та дезінформація про новий коронавірус призвели до расистських та ксенофобських нападів на американців чи іноземців у США азійського походження”, – йдеться в матеріалі.

При цьому наводяться конкретні випадки, коли люди виявляють агресію в метро, на вулиці та інших місцях у різних регіонах США.

“У Нью-Йорку чоловік напав на жінку, що носила маску для обличчя, називаючи її “хворою”. У метро Лос-Анджелеса чоловік викрикував, що китайці – це брудні люди, й наголошував, що “всілякі захворювання, які з’являлися коли-небудь, походили з Китаю”, – зазначається в повідомленні.

І таких випадків стається чимало в різних місцях Сполучених Штатів.

Крім того, людям східної зовнішності відмовляють у заселенні в готелях, про що було повідомлено, наприклад кілька разів зі штату Індіана. Різко (на 70%-80%) впала відвідуваність китайських ресторанів, що помітно б’є по місцевому бізнесу.

“Неправильне сприйняття суспільством інформації про коронавірус ризикує розпалити расизм та ксенофобію”, – зазначає телеканал.

При цьому, подібна ситуація відбувається і в інших країнах.

Залишити відповідь