Четвер, 28 Березня, 2024
Суспільство

В “Слузі народу” українцям пропонують видавати по 50 тис. Грн депозиту на новонароджених

У “Слузі народу” збираються кожному новонародженому відкривати депозит від держави на 50 тисяч гривень. У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт, яким пропонують відкривати депозит на ім’я кожного новонародженого українця.

Автор законопроєкту, від 24.01.2020 р. N 2801 “Про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо запровадження державної допомоги дитині на майбутнє”, депутат від “СН” Сергій Гривко .

Мета цієї ініціативи, надання матеріальної, психологічної підтримки молодим сім’ям (в довгостроковій перспективі – також молодим громадянам, які вступають в доросле життя), формування впевненості у громадянах, що держава дбає про них та прагне надати підтримку на всіх етапах життя, а також підтримка та стимулювання народжуваності в Україні.

Що пропонують:

Відкривати на ім’я новонароджених українців депозитні рахунки у тому банку, який оберуть батьки чи офіційні опікуни дитини.
На ці рахунки держава переказуватиме по 50 тис. грн.
Кошти можна використати достроково – до 18 років, у разі, якщо дитина тяжко захворіла, а грошей на лікування у батьків немає; якщо дитина втратила житло внаслідок стихійного лиха чи інших обставин, а також на отримання вищої освіти (якщо сума вкладу покриває не менше половини вартості всього навчання).
Пропонують дозволити вкладати накопичені на депозиті кошти в інвестиційні та страхові фонди.

Проєкт документу вже пройшов Комітет Верховної Ради з питань молоді та спорту, де його запропонували прийняти за основу. Якщо його схвалять усі комітети, то закон може набути чинності тільки з наступного року.

Залишити відповідь