Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

Самопідпал біля Офісу президента: Чоловік підпалив себе через проблеми з виділенням землі

Фото: У Києві під Офісом президента чоловік скоїв самопідпал Скріншот відео

Сьогодні, в середу 26 лютого, перед будівлею Офісу президента України Володимира Зеленського намагався вчинити акт самоспалення чоловік.

У середу в Києві біля Офісу президента відбувалися дві акції протестів: медиків і жителів однієї з громад. На відео з акції, розміщеному в соцмережах, було видно, що чоловік був охоплений полум’ям і люди, які перебували поруч, погасили вогонь підручними засобами .

Відео в Фейсбуці Юрій Орденко .

Чоловік, який представився Олександром Бурлаковим із Сумської області, розповів, що не має стосунку до акцій протесту, які відбуваються, а зробив це для того, щоб привернути увагу до своєї проблеми.

За його словами, він вже не перший день приходить до ОПУ і намагається вирішити виниклі із земельним питанням проблеми, але влада його не чує. Зокрема, за його словами, чиновники не дали розпаювати землю.

Чоловікові надали невідкладну медичну допомогу, покривши уражені ділянки – руки і обличчя – лікарськими протиопіковими та знеболювальними засобами, після чого його доставили до карети швидкої, що чергує на мітингу, яка повезла його до медзакладу.

Пресслужба Офісу президента відреагувала на інцидент на своїй сторінці у Facebook, відзначивши, що чоловік – живий, він отримав опіки легкого ступеня. Його доставили швидкою на місце огляду та надання допомоги.

“За попередньою інформацією, чоловік, який вчинив самопідпал під стінами Офісу президента України, не брав участі у мітингу медпрацівників, він з’явився за кілька хвилин до підпалу. Поліція встановлює особу чоловіка. За попередніми даними, він мешкає на Сумщині та мав проблеми з місцевою владою”, – йдеться у повідомленні.

Представники правоохоронних органів, цей інцендент поки не як не коментують.

Залишити відповідь