Четвер, 25 Квітня, 2024
Події

Коронавірус в Італії: Підписаний декрет про введення карантину по всій країні

Голова Ради міністрів Італії Джузеппе Конте підписав декрет, згідно з яким обмежується пересування населення по всій території країни з метою боротьби з поширенням коронавірусу.

Вранці у вівторок, 10 березня набув чинності декрет про карантин по всій Італії. У документі, який вступить в силу вранці, мова йде про заборону на переміщення без поважних причин. До таких належать робоча або сімейна необхідність, а також переїзди в зв’язку зі станом здоров’я.

Припиняються будь-які спортивні змагання, включаючи національний чемпіонат з футболу. Допускаються тільки тренування під відкритим небом для підготовки до Олімпійських ігор і інших змагань міжнародного рівня за умови забезпечення запобіжних заходів. Крім того, забороняються будь-які групові зустрічі.

Як уточнюється, прийняті карантинні заходи, що стосувалися раніше тільки північній області Ломбардія і ряду провінцій в областях Венето, Емілія-Романья, П’ємонт і Марке, відтепер поширюються на всю територію країни.

Це означає закриття всіх дозвільних установ, включаючи музеї, театри і кінотеатри, а також обмеження роботи комерційних центрів, в тому числі у вихідні та святкові дні, ресторанів та інших точок громадського харчування.

Згідно з останніми даними, загальне число інфікованих перевищило в Італії 9 тис. Осіб. Понад 700 людей вилікувалися, кількість летальних випадків досягло 463.

Залишити відповідь