Четвер, 28 Березня, 2024
Здоров'яСвіт

Хороші новини: Китай третій день не фіксує нових випадків коронавірусу

Китай вже третій день поспіль повідомляє про відсутність зараження новим коронавірусом в країні

Натомість в Китаї фіксують випадки інфікування в людей, які прибули з-за кордону, повідомляє DW.

Національна комісія з охорони здоров’я КНР у суботу, 21 березня, повідомила про відсутність нових випадків інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 на території країни третій день поспіль, передає агенція новин Reuters.

Утім, останньої доби у Китаї виявили 41 новий випадок інфікування людей, які приїхали з-за кордону. Це – найбільша кількість “імпортованих” заражень за добу в КНР. Напередодні в країні виявили 39 таких “імпортованих” заражень.

За останніми офіційними даними КНР, у країні зафіксували 269 інфікувань людей, які заразилися не в Китаї, а в інших країнах. Як зазначає інформагенція, це викликає страх щодо можливості початку другої хвилі зараження у Китаї у той час, коли країна поступово одужує від першого спалаху.

Багато інфікованих новим коронавірусом осіб, які приїхали у Китай, – це студенти. Вони повернулися додому через закриття університетів у Європі та США, де вони навчаються.

Такий розвиток подій призвів до посилення заходів карантину. Зокрема, місцева влада провінції Гуандун наказала помістити усіх осіб, які прибувають туди, на двотижневий карантин.

Залишити відповідь