Середа, 13 Березня, 2024
Спорт

Олімпіаду-2020 в Токіо буде перенесено

Олімпійські ігри в Токіо повинні були пройти з 24 липня по 9 серпня 2020 року.

Про це повідомляє USA Today.

Член МОК та колишній президент Всесвітнього антидопінгового агентства Річард Паунд заявив, що літні Олімпійські ігри-2020 у Токіо будуть перенесені через пандемію коронавірусу.

“На підставі тієї інформації, яка є у розпорядженні МОК, було прийнято рішення про перенесення. Подальші дії ще не визначені, але Ігри розпочнуться не 24 липня – це я знаю точно. МОК скоро оголосить про свої наступні кроки. Це буде відбуватися поетапно. Ми оголосимо про відстрочку і почнемо розбиратися з усіма наслідками, які величезні”, – сказав Паунд.

Голова Національного олімпійського комітету Японії Ясухіро Ямасіта вже заявив, що організація погодиться з перенесенням Олімпіади-2020 на інші дати, якщо це необхідно для безпеки спортсменів.

“МОК та оргкомітет Ігор вважають безпеку спортсменів головним пріоритетом. Ми прагнули почати Олімпіаду 24 липня. Але оскільки коронавірус продовжує поширюватися, я розумію, що ми повинні взяти до уваги їх відстрочку. Наскільки довгою вона буде – складне питання. Можливо, було б краще надати організаторам Ігор достатньо часу, щоб підготуватися до нових дат. Але що стосується спортсменів, то чим коротше затримка, тим краще”, – сказав Ямасіта.

Залишити відповідь