П’ятниця, 29 Березня, 2024
Суспільство

Трепака звільнили за відмову повідомити активісту про підозру у вбивстві без належних доказів – Стерненко

Громадський активіст та блогер Сергій Стерненко заявив, що заступника генпрокурора Віктора Трепака звільнили за відмову повідомити йому про підозру в умисному вбивстві.

Про це він повідомив на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.

“З декількох джерел мені стало відомо, що реальною причиною звільнення заступника Генерального прокурор Віктора Трепака стала його відмова виконувати злочинні вказівки по моїй справі”,- написав Стерненко.

Він повідомив, що керівництво Офіса Генпрокурора декілька разів вимагало у Трепака незаконно, без будь-яких доказів та правових підстав, повідомити про підозру в умисному вбивстві по справі третього нападу на нього.

“По тій справі, де є маса доказів, що мала місце заздалегідь спланована замовна спроба мене вбити.Але керівництво ОГПУ взагалі не цікавить розкриття цього злочину. Там стоїть одна задача — закрити мені рота та ув‘язнити”,-уточнив активіст.

Так само Стерненко додав, що відмова йти на злочин (притягнення до відповідальності завідомо невинного) і стала причиною відсторонення Віктора Трепака, а згодом — і його відставки.

“Це ще одне підтвердження політичного тиску у моїй справі.Ще одне підтвердження того, що нове керівництво генпрокуратури не знає, що таке верховенство права, але знає, що таке свавілля та беззаконня”,-підкреслив він.

Залишити відповідь