П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Події

Понад 95% летальних випадків від коронавірусу в Європі складають літні люди у віці від 60 років

Голова європейського офісу Всесвітньої організації здоров’я Ханс Клюге заявив, що вік – не єдиний фактор ризику зараження вірусом.

Про це повідомляє The Washington Post.

“Саме уявлення про те, що COVID-19 впливає тільки на літніх людей, фактично невірно. Молоді люди не непереможні”, – заявив він.

Агентство охорони здоров’я ООН повідомляє, що від 10% до 15% людей молодше 50 років мають захворювання середнього або важкого ступеня.

“Серйозні випадки захворювання спостерігалися у підлітків і у людей у віці від 20 років. Причому багато з них потребували інтенсивної терапії, а деякі, на жаль, померли”, – сказав Клюге.

За його словами, останні статистичні дані показали, що понад 30 тисяч людей померли в Європі, в основному в Італії, Франції та Іспанії.

“Ми знаємо, що понад 95% цих смертей сталося у віці старше 60 років”, – сказав він, причому більш ніж половина загиблих старше 80 років.

За словами Клюге, понад 80% померлих мали принаймні одне хронічне захворювання, таке як серцево-судинні захворювання, гіпертонія, діабет.

“Позитивним моментом є те, що є повідомлення про людей старше 100 років, які були шпиталізовані для лікування COVID-19 і тепер – з того часу – повністю одужали”, – сказав він.

Залишити відповідь