Вівторок, 16 Квітня, 2024
Суспільство

У ЗСУ зареєстровано два випадки COVID-19

Ще два випадки коронавірусного захворювання COVID-19 зафіксували у Збройних силах України

Загальна кількість хворих – 7. Про це свідчать дані, оприлюднені Командуванням Медичних сил ЗСУ у фейсбуці 9 квітня.

«Так у військовослужбовця Васильківського гарнізону, який був напередодні госпіталізований до Національного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ» з попереднім діагнозом «пневмонія», після відповідного обстеження та проведення ПЛР тестування, підтверджено захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Військовослужбовець перебуває у госпіталі та отримує симптоматичне лікування. Наразі стан його здоров’я задовільний», – йдеться в повідомленні.

Крім того, COVID-19 підтверджено у військовослужбовця однієї з військових частин Мелітополя.

«З кінця березня він перебував на самоізоляції після контакту з особами, у яких було підтверджено захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. 29 березня у нього підвищилася температура. Зроблені на початку квітня з інтервалом 4 доби швидкі тести показали негативний результат. Сьогодні надійшли результати ПЛР тестування, які підтвердили захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2», – повідомили у командуванні.

Стан здоров’я цього військового також задовільний. Він проходить лікування у домашніх умовах під наглядом медичної служби.

Військові, які мали з ними контакти відправлені на самоізоляцію.

Залишити відповідь