П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

Коронавірус на Київщині: В гуртожитку 37 хворих, двоє померлих

У місті Вишневе Київської області в одному з гуртожитків, заразилися коронавірусом 37 осіб, двоє померли.

Про це на брифінгу заявив виконуючий обов’язків голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

За його словами, надзвичайний випадок масового захворювання на коронавірус зафіксовано в одному з гуртожитків міста Вишневе. Приміщення знаходиться у приватній власності. За попередньою інформацією там проживає понад 300 людей, але точну кількість мешканців з’ясовують правоохоронці.

“Вже налагоджено взаємодію та реагування між мешканцями гуртожитку,  міською лікарнею,  службою екстреної допомоги та Києво-Святошинською районною лікарнею. До речі, у цій лікарні вже додатково вивільнили  відділення на 65 місць для прийому  хворих на коронавірус з гуртожитку”,- заявив т.в.о. голови Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Уточнюється, що у гуртожитку зареєстровано 38 лабораторно підтверджених випадків захворювання, серед яких 6 дітей та два летальних випадки. Всім без винятку мешканцям  гуртожитку медики роблять ПЛР-тести.

Наразі там запроваджено стан особливого пересування та введено посилені протиепідемічні заходи до покращення епідемічної ситуації.

Остаточна інформація про кількість хворих у цьому осередку  стане відома завтра ввечері, після отримання результатів тестування, яке проводить Київська обласна лабораторія.

Крім того, згідно з законодавством приймається рішення про визначення на базі даного гуртожитку ізолятора.

В Україні продовжує зростати кількість випадків зараження коронавірусом COVID-19. Станом на сьогоднішній ранок вона перевищила позначку в 6 тисяч.